Blog 18 juni 2020

Corona en huishoudelijke hulp 

Ja ja, we zitten met zijn allen alweer 3 maanden opgescheept met deze heftige pandemie en eerlijk is eerlijk het valt allemaal niet mee. De oude maatschappij zoals we die kende is op dit moment ver weg en we hopen dat deze wel snel weer terug komt. 


Iedereen heeft er in meer of mindere mate mee te maken en heeft zijn levensstijl moeten aanpassen om hiermee te zorgen dat verdere verspreiding wordt voorkomen en de met name oudere mensen worden beschermd.
 

Mensen moe(s)ten zo veel mogelijk vanuit huis werken en even op bezoek of zelfs winkelen werd afgeraden. 
Met name de oudere en mensen met een zwakkere gezondheid hebben het zwaar gehad en hebben het nog steeds zwaar. Ze mochten geen mensen op bezoek ontvangen en nog steeds wordt men geadviseerd op te passen en maatregelen te nemen als men bezoek krijgt of als men zelf een bezoekje brengt aan andere of aan de winkel.


Ook wij van de thuiszorg ontkomen niet aan aanpassingen en medewerkers die ziek zijn of snotteren moeten thuisblijven. Veel mensen krijgen hierdoor niet meer de huishoudelijke hulp die men nodig heeft en dit heeft niet alleen voor het huishouden consequenties, maar ook voor het welzijn van de mensen zelf. Veel mensen hebben het gevoel er alleen voor te staan en voelen zich eenzaam en dit is misschien wel net zo'n groot probleem als het virus zelf. 


Afhankelijk van uw mogelijkheden vanuit bijvoorbeeld het PGB kunnen we altijd kijken of we tijd kunnen inplannen als u uw verhaal kwijt wil, of eens samen wat boodschappen wil doen of een stukje lopen of andere hulp nodig heeft. Dit deel kan in mijn ogen soms nog belangrijker zijn dan het huishouden zelf. 


Gelukkig is er door de versoepelingen steeds meer mogelijk en is de Haan huishoudelijke hulp weer volop bezig om mensen te helpen. Wat doet de Haan huishoudelijke hulp om de veiligheid te waarborgen? 
 

  • Bij binnenkomst zal de hulp goed haar handen wassen en zal er geen hand gegeven worden. 

  • De cliënt kan aangeven hoe hij/zij zichzelf het veiligst voelt. Zo kan de medewerkster een mondkapje en/of handschoenen dragen.

  • Er zal uiteraard voldoende afstand van minimaal 1.5 maar het liefst 2 meter worden gehouden.

  • Er zal in overleg als 1 van beide partijen klachten heeft welke op corona kunnen duiden een afspraak worden verzet.

Ik zal er alles aan doen om de hulp zo soepel en frequent mogelijk te laten verlopen, maar uw veiligheid en welzijn staat voor mij boven alles. 
 

Hoe de toekomst zal gaan lopen dat is helaas nog onduidelijk, maar de Haan huishoudelijke hulp zal zich blijven aanpassen aan de situatie om hiermee u en de mensen om ons heen te beschermen. 
 

Woont u in omgeving Leidschendam, Voorburg, Voorschoten, Zoetermeer, Rijswijk of Den Haag en heeft u hulp nodig en zoekt u iemand die niet alleen hard werkt, maar ook een luisterend oor kan bieden of eens een stukje wil wandelen, neem dan gerust contact op.
 

Heeft u bepaalde wensen waarmee u zich zo veilig mogelijk voelt, geef het aan zodat ik hier rekening mee kan houden. 
 

 

Met vriendelijke groet

 

 

Leony de haan