PGB indicatie. 

Het kan altijd gebeuren dat u wegens omstandigheden beperkt bent in het bijhouden van uw eigen huishouding of bepaalde andere taken niet goed lukken. Denk hierbij aan boodschappen doen, even naar buiten ter ontspanning, of naar afspraken toe maar niet mobiel genoeg ben hier zelf heen te gaan. Dit kan voor korte periode zijn, maar ook langdurig of zelfs chronisch. In elke situatie adviseer ik om naar de mogelijkheden van een PGB (PersoonsGebonden Budget) te kijken. Is de reden gegrond dan kunt u veelal een PGB krijgen en kunt u met deze PGB persoonlijke hulp in huren zoals hulp in de huishouding.  Op dit moment is het eigen risico bij een PGB 19 euro per maand. Uitgaande dat u 3 uur hulp per week krijgt is dit slechts 1,46 per uur.  Dus zoals u ziet zeker de moeite waard om te proberen.
Heeft u een reeds een PGB indicatie en wilt u hulp in de huishouding, dan sta ik dus graag voor u klaar.  We zullen samen bekijken welke mogelijkheden er zijn en hoeveel uur hulp u nodig heeft en mag ontvangen vanuit het PGB.   
Heeft u nog geen PGB-indicatie dan kunt u zelf een aanvraag doen bij uw gemeente. Houd er rekening mee dat het tot 10 weken kan duren voor een PGB indicatie is behandeld . Mocht u willen dat ik al eerder begin met de werkzaamheden en de indicatie wordt afgekeurd, dan zullen de gemaakte uren wel in rekening worden gebracht. Deze zullen dan voor uw eigen kosten zijn.  
Mocht uw situatie plotseling zijn ontstaan (denk hierbij aan een lichamelijk ongemak na een ongeluk) doe dan navraag bij de gemeente of deze 10 weken ook ingekort kan worden, omdat u eigenlijk per direct hulp nodig heeft. 
Voor een aanvraag wil ik u doorverwijzen naar de site van uw gemeente. Zij zullen u kunnen vertellen waar u de aanvraag het beste kunt doen.
Uiteraard kunt u ook met mij contact opnemen zodat ik u hier meer over kan vertellen. 

de Haan 

Mijn naam is Leony de Haan en mijn doel is om u in huis te helpen, daar waar u de hulp het hardste nodig heeft.  Heeft u vragen, opmerkingen of verzoeken, neem dan gerust contact met mij op. 

TER INFO: Indien ik bij een cliënt  ben kan ik de telefoon helaas niet opnemen. Spreek in dat geval uw naam en telefoonnummer in, of stuur een mail met uw contact gegevens. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk terugbellen of mailen.

Omdat ik het administratieve gedeelte vanuit huis regel, heb ik geen bezoekadres.  Wel kan ik uiteraard voor een gesprek op locatie komen.  Ook kunt u mij telefonisch bereiken op onderstaande tijden. 

06-41 588 135

mail: leonydehaan@hotmail.nl

Ma -vrij  08:30 - 18:00

​​Zaterdag: 11:00 - 15:00

  • Facebook

© 2020 de Haan huishoudelijke hulp.